Стадіон «Авангард»: спортивна чи туристична атракція міста? - Дем'янчук, Олена Григорівна; Єрко, Ірина Володимирівна; Мельник, Андрій Васильович; Качаровський, Роман Євгенович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Головним завданням спортивної інфраструктури у туристичному обслуговуванні є створення комплексних умов для вільного відвідування туристами визначних спортивних змагань, що дозволяє істотно покращити уявлення подорожуючих про спортивні об’єкти, зокрема стадіони. Водночас, це не лише спортивні споруди, але й місця проведення масових заходів та «архітектурні візитівки» будь-якого населеного пункту, що формують цікавий образ міста і активно залучаються до екскурсійної діяльності, являються так званою новітньою туристичною атракцією.
Keywords: туризм; туристична атракція; спортивна атракція; стадіон "Авангард"; місто Луцьк; Волинська область