Українська американістика: політологічний дискурс - Тихомирова, Євгенія Борисівна; Tykhomyrova, E. B. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Інститут міжнародних відносин, 2012)
У статті розглядається політологічний дискурс української американістики. Автор здійснює аналіз наукових визначень американістики, аналізує еволюцію української американістики, виявляє основні напрямки політологічних досліджень українських американістів та робить висновок, що входження України в глобалізаційний простір потребує не лише теоретичної рефлексії, але й підвищення впливу політологічного дискурсу на когнітивну сферу громадськості та його входження в свідомість української громадськості. The article considers the discourse of political science Ukrainian American Studies. The author analyzes the definitions of American Studies, analyzes the evolution of Ukrainian American studies, identifies the main directions of Ukrainian Political Studies, American Studies, and concludes that Ukraine's entry into the space of globalization requires not only theoretical reflection, but also increase the influence of political science discourse on cognition and his public entry into the consciousness of Ukrainian public
Ukrainian American Studies: political science discourse
Тихомирова Євгенія Борисівна - доктор політичних наук, професор, завідувач кафедри міжнародної інформації Волинського національного університету імені Лесі Українки
Keywords: американістика; American Studies; північна американістика; афро-американістика; латино-американістика; іберо-американистика; політологічний дискурс; American Studies; North American Studies; Latin American Studies; Ibero-American Studies; Afro-American Studies; political science discourse