Особливості навчання студентів вищих навчальних закладів написання англомовного твору-переконання - Ніфака, Тетяна Павлівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
У статті розглядаються основні положення навчання студентів мовних вузів написання англомовних академічних творів, конкретизуються особливості написання твору-переконання. Визначаються фази писання, структурні ознаки окремого параграфа та цілого твору. Рекомендуються підходи до навчання та етапи навчання. The article highlights the key items of teaching students writing academic essay in general and persuasive essay in particular. The phases of writing, the structure of a paragraph and of the whole essay are given. The approaches to teaching writing are stated and the recommendations to writing persuasive essay are outlined.
Keywords: академічне письмо; academic writing; твір-переконання; persuasive essay; підходи до навчання письма; approaches to teaching writing; основна теза; thesis statement; аргумент; argument