Вплив біологічного зворотного зв’язку на показники сенсомоторної реакції у дітей із синдромом дефіциту уваги та гіперактивності - Качинська, Тетяна Валеріївна; Моренко, Олена Андріївна; Абрамчук, Ольга Миколаївна; Коцан, Ігор Ярославович; Kachynska, Tetiana V.; Morenko, Olena A.; Abramchuk, Olha M.; Kotsan, Ihor Ya. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Мета дослідження – виявити та дослідити вплив біологічного зворотного зв’язку на показники сенсомоторної реакції у дітей із синдромом дефіциту уваги та гіперактивності. Результати досліджень підтверджують позитивний вплив альфа-тренінгу на психоемоційний стан дитини, а також вказують, що збільшення відносної потужності альфа ритму сприяє більш точному виконанню завдання, врівноваженості процесів збудження та гальмування, зменшенню часу сенсомоторної реакції і, як наслідок, збільшенню самоконтролю психоемоційного стану в дітей із синдромом дефіциту уваги та гіперактивності.
Keywords: синдром дефіциту уваги та гіперактивність; альфа-тренінг; сенсомоторна реакція; кореляція