Микола Рославець (1881-1944): початок творчого шляху в історико-культурному контексті доби - Коменда, Ольга Іванівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2000)
У статті йдеться про маловідомі сторінки творчого шляху М.Рославця, композитора першої половини XX ст., що сьогодні відомий, насамперед, як творець “системи синтетакорду”. Автор висвітлює перший період творчої діяльності митця, розглядаючи його в широкому історико-культурному контексті.ь Особливий інтерес представляють питання (як такі, що подаються в абсолютно новому ракурсі), пов’язані з дослідженням обширу творчих контактів композитора та його ставлення до України в цілому
Keywords: експеримент; естетичні принципи; новаторство; радикалізм; синтез; футуризм; 7.072