Лісовий фонд басейну р. Вижівка: сучасний стан та особливості використання - Чир, Надія Вікторівна; Мельнійчук, Михайло Михайлович; Качаровський, Роман Євгенович; Chyr, Nadiia V.; Melniichuk, Mykhailo M.; Kacharovskyi, Roman Ye. (Львівський університет імені Івана Франка, 2013)
Описано й оцінено сучасний стан лісового фонду басейну р. Вижівка. Проаналізовано статистичні дані та динаміку запасів лісового фонду, його породного складу та вікової структури лісонасаджень. Виділено групи лісів за господарським значенням та основні види природокорис- тування в межах лісового фонду досліджуваної території. З’ясовано негативні та позитивні його сторони.

Current state of forest fund of Vyzhivka River basin was described and evaluated. Statistics and dynamics of forest reserves and composition of tree species and age structure of forests were analyzed. Groups of forests by economic importance and the main types of environmental management within forest fund of studied area were allocated. Both negative and positive sides of it were shown.
Forest fund of Vyzhivka river basin: current status and features of use
Keywords: лісовий фонд; породний склад лісів; вікова структура деревостанів; заготівля деревини; лісовідновлення; forest fund; forest species composition; age structure of forests; logging; reforestation