Політична традиція США у ХХ столітті: еволюція державних і суспільних інститутів - Панасюк, Віктор Васильович; Panasiuk, Viktor V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Курс призначений для вивчення історії демократичної ідеї у США як республіканського конституціоналізму та віри пересічного американця; процесу функціонування інституту президентства та віце-президентства; форм взаємодії партійної системи та виборців, її вияву в діяльності конгресу США та штатних легіслатур; діяльності Верховного суду США, його тлумачень конституції та політичних аспектів юридичного процесу; проблем влади та рівноваги як комбінації більшості та меншості, централізму та ортодоксального регіоналізму.
Keywords: політична традиція; міжнародні відносини; європеїстика; історія