ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНІ ЗАСАДИ СМАРТ-СПЕЦІАЛІЗАЦІЇ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ: АДАПТАЦІЯ ЄВРОПЕЙСЬКИХ ПРАКТИК В УМОВАХ ВІЙНИ ТА ВІДНОВЛЕННЯ - Науменко, Наталія (ФОП Косенко А. О., 2025)
Дослідження організаційно-економічних основ смарт-спеціалізації регіонів України, з акцентом на адаптацію європейського досвіду в умовах війни та відновлення, є надзвичайно актуальним через унікальні виклики та можливості, які постали перед нашою країною. Повномасштабна військова агресія Росії спричинила безпрецедентні руйнування економічної, соціальної та інфраструктурної складової, змінила демографічний ландшафт і створила загрозу подальшому сталому розвитку. У той же час, Україна активно рухається в напрямку європейської інтеграції, що потребує узгодження національних стратегій розвитку з європейськими стандартами та практиками.
Keywords: смарт-спеціалізація; інфраструктура; європейські стандарти; 330.341.1:332.122(477)"2022/..."