Інноваційні підходи до організаціїфізичного виховання школярів - Томащук, Олена Григорівна; Деделюк, Ніна Автономівна; Ковальчук, Надія Миколаївна; Дем’янчук, Олена Григорівна; Войтович, Ірина Миколаївна (Прикарпатський університет імені Василя Стефаника, 2024)
У статті обґрунтовано сучасні організаційно-методичні підходи до фізичного виховання у закладах загальної середньої освіти. На основі аналізу і узагальнення даних літературних джерел, опитування (анкетування) старшокласників, педагогічних спостережень доведено доцільність використання вправ кросфіту у фізичному вихованні школярів. Наголошується на необхідності впровадженняновітніх технологій в освітній процес закладів загальної середньої освіти, а саме нових варіативних модулів навчальної програми з фізичної культури, які за умови використання простого інвентарю і обладнання допоможуть підвищити ефективність освітнього процесу й мотивацію здобувачів освіти до систематичних занять фізичними вправами та ведення здорового способу життя
Keywords: кросфіт; фізичне виховання; фізична підготовка; школярі; урок фізичної культури; 73.3/.5.015.31:796.011.3]:005.591.6