Роль інформаційно-комунікаційних технологій в організації діяльності Луцької міської ради - Хомич, Аліна Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У магістерському дослідженні проаналізовано роль інформаційно комунікаційних технологій в організації діяльності Луцької міської ради в умовах цифровізації публічного управління. Звернуто увагу на важливість впровадження автоматизації діловодних процесів та використання електронного документообігу, функціонування офіційного вебсайту та застосування соціальних мереж і месенджерів для взаємодії з громадськістю. Доведено, що ефективні інформаційно-комунікаційні технології дозволяють підвищити ефективність діяльності органів місцевого самоврядування шляхом оптимізації управлінських процесів, автоматизації діловодства, покращити якість надання адміністративних послуг, а також сприяють формуванню сучасної моделі електронного урядування на місцевому рівні. Розкрито форми і напрями використання інформаційно-комунікайних технологій для забезпечення документаційного супроводу управлінських процесів, переваги автоматизації системи управління для формування внутрішньої розпорядчої документації, контролю за її виконанням. Охарактеризовано систему інформаційно-комунікаційних технологій як інструменту підвищення ефективності управління, що забезпечує підвищення якості управлінських рішень, прозорість діяльності органів місцевого самоврядування та ефективну взаємодію з громадськістю в умовах цифрової трансформації.
Keywords: інформаційно-комунікаційні технології; управління; публічна влада; Луцька міська рада; громадськість; документація; автоматизація