Особливості теоретично-методологічних підходів до дослідження інформаційного простору мусульманських країн Близького Сходу - Мочалова, А. Ю. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті розглянуто теоретичні підходи до дослідження взаємодії глобальних і локальних факторів у формуванні близькосхідного інформаційного простору. Проаналізовано концепцію “віртуальної умми”, теорію електронного джихаду та модель медіа-домінування. Досліджено явище детериторіалізації, а також зростання впливу недержавних акторів на формування близькосхідного інформаційного простору.
А. Ю. Мочалова, студентка 4 курсу спецiальностi «Мiжнародна iнформацiя» Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Науковий керiвник: к полiт.н.,доц. кафедри мiжнародної інформації СНУ ім. Лесі Українки Митко А.М. (Україна, м.Луцьк)
Keywords: близькосхідний інформаційний простір; арабська медіасфера; віртуальна умма; електронний джихад; глокалізація