Електронна торгівля та інтернет-техології в логістиці - Шостак, Людмила Василівна; Милько, Інна Петрівна; Павлова, Світлана Володимирівна (My University, 2023)
Дана стаття присвячена ролі електронної торгівлі та інтернет-технологій в різних сферах функціональної логістики. Розвиток електронної торгівлі є наслідком цифрової трансформації суспільства, вона передбачає використання високоінтелектуальних інтернет-технологій, надає можливість споживачам швидкого задоволення власних послуг та виконання запитів. В логістичних процесах електронна торгівля займає чільне місце при купівлі сировини, матеріалів чи комплектуючих, при здійсненні розподілу продукції (вона прискорює інформування споживачів про наявність товарів чи термін їх доставки), при формуванні замовлень на складах (надає повну інформацію про наявну кількість продукції тощо. Використання інтернет-технологій в логістичній системі насамперед є досить актуальним у транспортній логістиці при складанні транспортних маршрутів із врахуванням зміни інфраструктури чи напряму руху. Авторами зазначено, що інтеграція електронної торгівлі та інтернет-технологій в логістичну систему сприятиме прискоренню здійснення бізнес-процесів логістичної системи.
Keywords: торгівля; електронна торгівля; інтернет-технології; логістика; логістична система; логістичні процеси; інтернет-логістика; бізнес-процеси; 339.1