Геолого-геоморфологічні умови формування, кадастр та перспективи заповідання водних джерел Волинської області - Міщенко, Олена Віталіївна; Карпюк, Зоя Костянтинівна (Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, 2023)
Проведено аналіз наукових та нормативно-правових аспектів тлумачення поняття «водне джерело». Визначено фізико-географічні особливості формування та просторове розташування водних джерел Волинської області. Проаналізовано особливості їх розміщення в структурі природно-заповідного фонду області та обґрунтовано перспективи заповідання.
Keywords: водне джерело; природно-заповідний фонд; Волинська область; water spring; 556:502-751(477.82)