Спеціальний музичний інструмент (бандура) : методичні рекомендації на тему «Особливості перекладення, вивчення та виконання вокально-інструментального твору у класі бандури (на прикладі Арії Одарки «Нема мені порадоньки» з опери «Купало» А.Вахнянина) - Сточанська, Мирослава Петрівна; Чернецька, Наталія Григорівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Видання містить короткий аналіз музичного твору, практичні поради щодо особливостей успішного перекладення для голосу і бандури, вивчення та виконання вокальних та інструментальних партій твору, ефективного подолання вокально-технічних, інтонаційних, ансамблевих (голос-бандура), інтерпретаційних труднощів. Методичні рекомендації призначені для самостійної роботи та носять навчально-методичний характер. Рекомендовано студентам-бандуристам галузі знань 02 «Культура і мистецтво» спеціальності 025 «Музичне мистецтво» для підготовки «Магістра». Видання спрямоване на удосконалення технічної та виконавської майстерності студентів.
Keywords: музичний інструмент; бандура; художньо-виконавський репертуар; вокально-інструментальний твір; інтерпретаційні труднощі; виконавська майстерність