Принципи успішного повоєнного відновлення України та її регіонів: фінансова підтримка, контроль і громадська участь - Антонюк, Дмитро; Жуков, Віталій (Луцьк: Вежа-Друк, 2024)
За оновленими Урядом України, Групою Світового банку, Європейською комісією та ООН даними [1], станом на 31 грудня 2023 р. загальна вартість відбудови та відновлення Україні становить 486 млрд доларів США (452,8 млрд євро) протягом наступного десятиліття, порівняно з 411 млрд доларів США (383 млрд євро), як було підраховано рік тому. Тільки у 2024 р., за оцінкою українських органів влади, країна потребуватиме приблизно 15 млрд доларів США (14 млрд євро) на пріоритети негайної відбудови й відновлення як на національному, так і місцевому рівнях, з особливою увагою до підтримки й мобілізації приватного сектора, відновлення житла, соціальної інфраструктури, енергетики та транспорту.
Keywords: повоєнне відновлення; фінансова підтримка; конкурентоспроможність економіки; євроінтеграція; 338.246.8:338.14(477)