Особливості зв’язку психологічної ресурсності та оцінки якості життя пацієнтів із розсіяним склерозом: віковий аспект - Боженко, Наталія Леонідівна; Корнійчук, Юлія Вадимівна; Федотова, Тетяна Володимирівна (Видавничий дім «Гельветика», 2024)
В публікації представлено результати вивчення зв'язку психологічної ресурсності та оцінки якості життя пацієнтів із розсіяним склерозом з урахуванням вікового аспекту. Експериментальне дослідження було проведене на базі відділення неврології КП «Волинська обласна клінічна лікарня» Волинської обласної ради. Загальний обсяг вибірки склав 38 осіб (віком від 25 до 64 років). Було застосовано такі психодіагностичні методики: Опитувальник оцінки якості життя SF-36, Тест ресурсності. Результати аналізувалися кількісно та якісто, використано методи математичної статистики: середньогрупове значення, θ-кутовий Фішера, кореляційний аналіз. Окреслено перспективу подального наукового вивчення проблеми.
Keywords: Розсіяний склероз; Пацієнт; Якість життя; Фізичне функціонування; Рольове функціонування; Творчість; Ресурсність; Психічне здоров'я