Прийоми опису емпіричного компонента "запах” у словниках слов’янських та германських мов - Жуйкова, Маргарита Василівна (Львівський національний університет імені Івана Франка, 2019)
На матеріалі численних дефініцій, виокремлених із тринадцяти словників слов’янських та германських мов, розглянуто відбиття у тлумаченнях емпіричного складника, який співвідноситься з параметром “запах”. Виявлено дві тематичні групи слів, у тлумаченні яких наявний одоричний складник (назви хімічних речовин і сполук, назви рослин), описані способи, за допомогою яких у словникові дефініції введено цей емпіричний компонент. Показано, що через брак засобів для вербалізації запахів словникові дефініції є малоінформативними.
Keywords: словникова дефініція; емпіричний компонент; перцептивна інформація; запах; вербалізація