Страховий ринок України в умовах цифрової економіки - Борисюк, Олена Володимирівна; Borysiuk, Olena V. (Київський національний університет культури і мистецтв, 2019)
Страховий ринок є однією з найважливіших складових фінансової безпеки країни. Без розвиненого страхового ринку неможливо забезпечити поступальний соціально-економічний розвиток держави, безпечне функціонування суб'єктів господарювання, підвищення добробуту населення, забезпечення безпеки різних сфер його життєдіяльності. Вітчизняний страховий ринок опинився в непростій ситуації: темпи приросту внесків скорочуються, збитковість зростає, страховики відчувають колосальний тиск і з боку інших фінансових ринків (волатильність фондового ринку, коливання курсів валют, відгуки ліцензій і різке гальмування на банківському ринку). Окрім цього, останнім часом на страховому ринку відбуваються значні зміни, пов’язані із інтеграцією у світовий фінансовий простір і вимагають впровадження цифрових технологій.
Keywords: страховий ринок; цифрова економіка