Використання тренажерів у фізичному вихованні здобувачів вищої освіти - Малімон, Олександр Олександрович; Вольчинський, Анатолій Ярославович; Касарда, Ольга Зіновіївна; Мазурчук, Олег Тарасович; Герасимюк, Петро Петрович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Методичні рекомендації містять інформацію про сучасні тренажери, їх різновиди, характеристику та правила поведінки в тренажерній залі. Подається детальна класифікація тренажерів з описом їх дії та рекомендованими вправами. Пропонується стратегія зміцнення слабких груп м’язів; описано принципи, що забезпечують ефективність тренувань. Дані методичні рекомендації спрямовані на ознайомлення студентів з функціями та принципами занять на тренажерах з метою поліпшення фізичного стану організму.
Keywords: класифікація тренажерів; стратегія зміцнення слабких груп м’язів; 685.648(083)