Функціонування іншомовних засобів в ергоніміконі міста Луцька - Горожанов, Юрій Ю.; Horozhanov, Yu. Yu. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
У статті досліджено ергонімію в комунікативному просторі м. Луцька. Обгрунтовано термінологічний апарат, проаналізовано графічну репрезентацію ергонімів, утворених від іншомовних слів. З’ясовано, що переважають найменування, реалізовані засобами мови- джерела (нетранслітеровані) та засобами української графіки (транслітеровані). This article examines ergonems in the communicative space of Lutsk. Justified terminological apparatus, classified ergonems terms of the functioning of major trends in the foreign-language resources for naming objects of city infrastructure. Analyzed various graphical representation of Lutsk's ergonems. Considered graphic design items of the source language (non-transliterated) and by means of Ukrainian language (transliterated). Drew attention to the legislative regulation of the use of means in foreign language ergonems .
Operation of foreign-language resources in ergonimikon of Lutsk city
Keywords: ергонімія; ergonems; іншомовні засоби; foreign language tools; ергонім іншомовного походження; graphical representation; графічна репрезентація; legislative regulation; транслітерація; transliteration