Загальна етнологія: понятійно-термінологічний апарат - Надольська, Валентина Василівна; Nadolska, Valentyna V. (Волинський державний університет імені Лесі Українки, 1999)
Методичні рекомендації з опрацювання понятійного апарату етнології розкривають вузлові проблеми науки: визначають місце етнології в системі гуманітарних наук, типологізацію і властивості етнічних спільнот й етнічних процесів, характеризують джерела і методи етнологічних досліджень, соціальних і сімейно-шлюбних відносин народів світу.
Keywords: загальна етнологія; методичні рекомендації; народи світу; класифікації народів світу; сімейно-шлюбні відносини; етнічна спільність