Англізація української мови в проекції на загальний жаргон - Таран, Оксана; Taran, O. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті подано характеристику сучасної ситуації англомовних запозичень в українській мові в цілому та описано типи адаптацій англізмів у загальному жаргоні зокрема. Схарактеризовано модифікації лексем у процесі запозичення з англійської мови в український загальний жаргон, виявлено їхні семантико-прагматичний і функціонально-стилістичний потенціали.
Anglicization of Ukrainian in a Projection on General Jargon
Keywords: адаптація; англізм; загальний жаргон; жаргонізм