Аналіз алгоритмів стратегій виграшу в онлайн-казино - Падука, Данило Андрійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Бакалаврська робота присвячена розробці комп’ютерного продукту для симуляції гри, проведенню серії симуляцій для тестування алгоритмів. Метою даної дипломної роботи є аналіз алгоритмів стратегій виграшу в онлайн-казино та розробка програмного продукту для оцінки їх ефективності та можливостей застосування в реальних умовах. У ході роботи було проаналізовано та оцінено ефективність алгоритмів: Мартингейл, Лабушер, Д'Аламбер Кожен алгоритм було розроблено і реалізовано програмно, що дозволило дослідити та проаналізувати його в реальному часі. Програма реалізована за допомогою Visual Studio Code який підтримує багато мов програмування, включаючи такі популярні, як C++, Python, JavaScript, Java та інші, що робить його. Проект базується на ітеративному підході, що дозволяє поетапно розширювати функціонал та вдосконалювати програму, а також використовує модель інкрементальної розробки для ефективного тестування і відлагодження. Гнучкий підхід до розробки дозволяє програмі швидко адаптуватися до змін у вимогах або виявлених можливостях, забезпечуючи при цьому управління потенційними ризиками для стабільності і надійності програми. Для забезпечення якості та надійності програмного засобу, розробленого для моделювання гри на рулетці, було проведено комплексне тестування та налагодження. Початково, програма була піддана ретельному аналізу функціональності, зокрема алгоритмів симуляції гри та візуалізації історії ставок. Кожен з трьох основних алгоритмів гри (Мартингейл, Лабушер, Д'Аламбер) протестовано на різноманітних тестових наборах, що включали різні початкові умови банкролу та параметри ставок. Здобувачі освіти можуть змінювати параметри програми та аналізувати, як ці зміни впливають на результати симуляцій. Викладачі можуть використовувати програму для демонстрації теоретичних аспектів стратегій ставок, показуючи, як саме ці стратегії працюють на практиці. Це дозволяє краще зрозуміти механізми роботи стратегій, їхні сильні та слабкі сторони, а також потенційні ризики та вигоди.
Keywords: алгоритми стратегій виграшу; Мартингейл; Лабушер; Д'Аламбер; банкролл; ітеративний підхід; рулетка