Спортивне орієнтування, як оздоровчий вид фізичної активності - Войтович, Ірина Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Заняття спортивним орієнтуванням передбачає не лише фізичну підготовку, а й набуття знань з різних галузей (математика, географія, біології тощо); існування в гармонії з природою, її збереження, екологічне виховання. Воно виступає соціалізуючим фактором, покращує комунікацію завдяки спілкуванню по завершенні дистанції при її обговоренні, що сприяє створенню подальших дружніх стосунків. Елементи орієнтування на місцевості включають при організації рекреаційної та розважальної діяльності у оздоровчо-масових заходах з дітьми та дорослими, що є дуже позитивною практикою.
Keywords: спортивне орієнтування; оздоровча фізична активність; активне дозвілля; рекреаційна діяльність; 796.011.1(063)