Концептуальна метафора в терміносистемі маркетингу: процедура аналізу - Радченко, О. Ю.; Radchenko, O. Yu. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
У статті викладено поетапну процедуру дослідження концептуальних метафор в англомовній терміносис- темі маркетингу. На першому етапі проаналізовано систему доменів, що містять концептуальні референти метафор, на другому етапі – систему доменів, до складу яких входять концептуальні кореляти метафор, на третьому етапі – спосіб взаємодії референтів і корелятів. This article describes a step-by-step procedure employed for the study of conceptual metaphors represented in the English terms of marketing. The first stage is concerned with the analysis of target domains, the second stage – with the analysis of source domains, and the third stage – with the analysis of their interaction.
Conceptual Metaphor in the Terminology of Marketing: a Procedure of the Analysis
Keywords: терміносистема маркетингу; концептуальна метафора; референт; корелят; перехресне мапування; спектр метафори; діапазон метафори; terminology of marketing; conceptual metaphor; target domain; source domain; cross-mapping; scope of metaphor; range of metaphor