Валентність відчислівникових дієслівних синтаксичних транспозитів - Мельник, Ірина; Melnyk, I. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті з’ясовано специфіку відчислівникової синтаксичної вербалізації; охарактеризовано валентний потенціал відчислівникових дієслівних синтаксичних транспозитів відповідно до їхніх семантичних особливостей; диференційовано залежні актантні позиції на лівобічні / правобічні, облігаторні / факультативні; визначено морфологічні та семантичні варіанти залежних іменникових компонентів.
The Valency of Numeralized Verbal Syntactic Transpozyts
Keywords: транспозиція; транспозит; вербалізація; валентність