Деякі архаїчні структури темпоральних прислівників в українських підляських говірках - Громик, Юрій Васильович; Hromyk, Yu. V. (Лодзьке наукове товариство (Польща), 2003)
Проаналізовано виразно архаїчні структури темпоральних прислівників, зафіксованих у підляських говірках української мови. Установлено, що підляські говірки - один із небагатьох українських ареалів збереження та активного функціонування цих слов’янських архаїзмів, структура та семантика яких не зазнала істотних змін, а дальше морфологічне оформлення та семантичний розвиток відбувалися в умовах відносної ізольованості ареалу від решти українського мовного континууму.
Keywords: підляські говірки; прислівник; архаїзм; регіоналізм; ареал