Суть крос-культурного шоку та особливості його перебігу (на матеріалі твору Агати Крісті "Вбивство в Месопотамії" - Шелудченко, Світлана Богданівна; Sheludchenko, S. B. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2011)
У статті досліджується перебіг та специфіка фаз крос-культурного шоку на матеріалі художнього твору детективного жанру. Аналізується вплив стереотипів на процес подолання крос-культурного шоку. Співставляються явища власне культурного шоку та зворотного культурного шоку. The article deals with the peculiarities of cross-cultural shock and its phases on the basis of detective fiction. The stereotypes’ influence upon the overcoming of cross-cultural shock is analyzed. Cross-cultural shock and reverse cultural shock are compared.
The Essence of Cross-cultural Shock and its Peculiarities (on the Basis of Agatha Christie’s Novel “Murder in Mesopotamia”)
Keywords: крос-культурний шок; cross-cultural shock; зворотний культурний шок; reverse cultural shock; фаза; phase; стереотип; stereotype