Вторинна профілактика повторного інфаркту міокарда у довготривалому періоді реабілітації - Сітовський, Андрій Миколайович (My University, 2023)
Низький рівень обізнаності що до можливості модифікації факторів ризику серцевих захворювань асоціюється з невиконанням таких немедикаментозних заходів у вторинній профілактиці після ІМ: зменшення вживання жирів (χ2=65,12; p=0,000) й регулярним вживанням овочів та фруктів (F p=0,000), небажанням відмови від куріння (F p=0,000) й зменшенням вживання алкоголю (F p=0,000), небажанням підвищувати фізичну активність (χ2=17,61; p=0,000) й зменшити вагу при її надлишку (F p=0,015), уникненням стресів (χ2=27,42; p=0,000).
Keywords: вторинна профілактика; інфаркт; реабілітація