Перспективи інтеграції екомоніторингу, охорони та оптимізації рослинного покриву міста Черкаси - Байрак, О. М.; Жицька, Л. І.; Bayrak, O. M.; Zhitska, L. I. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2012)
Стаття висвітлює аналіз комплексних методів екомонітрингу як ефективного способу попередження де-градації природи Черкащини та його інтеграції в систему охорони і відновлення структури рослинного покриву на основі екологічного картування. Указано перспективні заповідні об’єкти та їх значення у системних моніторингових дослідженнях. Integrated approaches of ecomonitoring as an effective method of preventing the degradation of Cherkassy region nature and its integration into the protection and restoration structure of the vegetative cover using ecological mapping of territories are considered. Perspective protected objects and their importance in the monitoring researches system are specified.
Perspectives of Integration of Ecomonitoring, Protection and Optimization of Vegetative Cover of the Cherkassy Town
Роботу виконано на кафедрі екології ЧДТУ
Keywords: екомоніторинг; рослинний покрив; фітоіндикація; природно-заповідний фонд; картування; культурфітоценози; оптимізація; ecomonitoring; vegetative cover; phytoindication; natural-reserved fund; mapping; cultures phytocoenosis; optimization