Фокалізація та скорочення наративної дистанції у художньому тексті - Палійчук, Анна Леонардівна; Paliychuk, Anna (Київський національний університет імені Тараса Шевченка Інститут філології Інститут літератури ім. Т.Г.Шевченка НАН України, 2012)
У статті “Фокалізація та скорочення наративної дистанції у художньому тексті” проаналізовано вплив психологічної та просторово-часової фокалізації на мінімізацію наративної дистанції між автором та читачем художнього тексту. The article “Focalization and Shortening of the Narrative Distance in Fiction Text” analyzes the influence of the psychological and spatio-temporal focalization on the minimization of the narrative distance in fiction text.
Focalization and Shortening of the Narrative Distance in Fiction Text
Keywords: автор; наративна дистанція; наратор; текст; читач; фокалізація; author; focalization; narrative distance; narrator; reader; text