Конфліктологія та девіантологія - Кордунова, Наталія Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Даний курс спрямований на отримання студентами поглиблених знань, умінь і навиків у галузі конфліктології та девіантології відповідно до сучасних наукових уявлень. Наявність таких знань і навиків складає важливу умову для кваліфікаційного вирішення фахівцем широкого спектру завдань з девіантною поведінкою, в різних напружених, конфліктних ситуаціях та конфліктах, надання соціально-психологічної допомоги учасникам конфлікту. Індивідуальні завдання студенти виконують на основі знань, умінь та навичок, здобутих під час лекцій, практичних, лабораторних занять та самостійної роботи. Методичні рекомендації до індивідуальних завдань призначені для студентів-магістрів денної та заочної форми навчання; можуть стати у нагоді практичним психологам, соціальним та медичним працівникам, а також усім кого цікавлять проблеми конфліктології та девіантології.
Keywords: конфліктологія; девіантологія; 316.62(073)