Параметри форми поетичних творів Б. Лепкого 1910–1919 років (строфіка та римування) - Пазюк, Роман; Paziuk, Roman (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Статтю присвячено аналізу поетичних творів Б. Лепкого 1910–1919 рр. у зрізі строфіки та римування. Переважна більшість віршів цього періоду – строфічні. Серед строф представлені дистихи, терцети, катрени, п’яти-, шестита восьмивірші. Поет застосував також терцину та сонет. Лише 3,3 % віршів мають астрофічну будову. У поезії цього періоду помітно переважають точні рими (89,2 %).The article deals with B. Lepky’s poetry dating from 1910 to 1919 in terms of strophics and rhyming. The vast majority of poems of this period have strophical structure. Among of stanzas there are presented distich, tercet, quatrain, five line stanza, sestet and octave. Poet also used the terza rima and the sonnet. Only 3,3 % of poems have astrophical structure.
Form parameters of B. Lepky’s poetry of 1910–1919 years (strophics and rhyming)
Keywords: Б. Лепкий; поезія; віршування; метрика; ритміка; B. Lepky; poetry; versification; strophics; rhyming