"Лямент по отцю Іоану Василевичу" (Луцьк, Року 1628-го): естетична сутність зорових і слухових образів - Семенюк, Лариса Степанівна; Semenyuk, L. S. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
Простежено використання зорових і слухових образів у «Ляменті по отцю Іоану Василевичу», що є першою друкованою книгою в Луцьку. Підкреслюється естетична сутність цих засобів барокової поетики в художньому контексті твору. The usage of visual and auditory images in “Lament For Father Ioan Vasylevich”, the first printed book in Lutsk, is observed. The aesthetic essence of these Baroque poetics figures in literary context of the work is underlined.
“Lament For Father Ioan Vasylevich”(Lutsk, Year 1628): Aesthetic essence of visual and auditory images
Keywords: “лямент”; образ; поетика; жанр; естетична сутність; “lament”; image; poetics; genre; aesthetic essence