Природно-заповідний фонд басейну річки Стохід : сучасний стан, його картографічна модель, шляхи оптимізації функціонування - Ковальчук, Іван Платонович; Павловська, Тетяна Сергіївна; Савчук, Дмитро Валерійович; Kovalchuk, Ivan P.; Pavlovska, Tetiana S.; Savchuk, Dmytro V. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2011)
У статті відображено результати дослідження природно-заповідного фонду басейну р. Стохід: його структуру, просторове поширення природоохоронних територій та їх транспортну доступність для рекреантів. Природні умови регіону та об’єкти природно-заповідного фонду розглядалися через призму їх рекреаційної привабливості.

The results of the research nature preserve fund of the basin of the river Stohid, its structure, spacious distribution of protected areas, and their transport accessibility for tourists are shown in the article. Natural conditions of the region and natural reserved fund facilities are reviewed in the light of their recreational appeal.
Keywords: екзотичність території; природно-заповідний фонд; рекреаційні ресурси; транспортна доступність об’єктів природно-заповідного фонду; унікальність території; щільність об’єктів природно-заповідного фонду; area exotic background; nature preserve fund; recreation resources; transport accessibility objects of natural preserve fund; uniqueness of the territory; objects of natural preserve fund density