Поняття супроводу в сучасній психологічній науці - Мушкевич, Мирослава Іванівна; Mushkevych, Myroslava Ivanivna (Інститут психології ім. Г. С. Костюка АПН України, 2011)
У статті описуються підходи до розуміння поняття психологічного супроводу, розписані його основні завдання в залежності від виду та фокус-спрямованості. Психологічний супровід розглядається як внутрішньо досить різноплановий рух, аналізуються його окремі показники і критерії, які потребують подальшого удосконалення та уточнення. Наводяться суміжні із психологічним супроводом напрямки з догляду та роботи як із здоровими людьми так і особами, які потребують підтримки. The article presents the basic approaches to the interpretation of the concept of psychological support, its basic tasks, which depends upon the direction and focus of the work. Psychological support is considered as an internal multi planed movement, it is analyzed it’s selected indicators and criteria, which needs improvement and refinement. The definition of the similar to psychological support areas of work with both healthy people and those who need support is defined.
The concept of support in modern psychological science
Мушкевич Мирослава Іванівна - канд. псих. наук, доцент, зав. кафедрою медичної психології та психодіагностики Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: супровід; support; психологіний супровід; psychological support; психолого-педагогічний супровід; psychological and pedagogical support; соціально-психологічний супровід; psychosocial support; психологічна реабілітація; psychosocial rehabilitation; система супроводу; support systems; класифікація супроводу; classification of support; концепція супроводу; concept of support