Історичні аспекти становлення української національної ідентичності - Тиский, Михайло Григорович; Tyskyi, Mykhailo H. (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
У статті досліджено процес становлення української національної ідентичності в контексті сучасних теорій націоналізму. Проаналізовано витоки й основні історичні етапи формування українського етносу та сучасної нації.

The article studies the process of Ukrainian national identity development. The roots and land marks of the Ukrainian ethos formation and the contemporary state of the nation are analysed.
History Aspects of Becoming of Ukrainian National Identity
Keywords: етнос; нація; народне християнство; націоналізм; національна ідентичність; національна революція; ethnos; nation; folk Christianity; nationalism; national identity; national revolution