Методичні основи та підходи конструктивно-географічного вивчення природного агроресурсного потенціалу - Потапова, Алла Геннадіївна; Мольчак, Ярослав Олександрович; Potapova, Alla H.; Molchak, Yaroslav O. (Львівський національний університет імені Івана Франка, 2015)
Розглянуто наукові методичні основи та конструктивно-географічні підходи вивчення природного агроресурсного потенціалу. Методологічну основу дослідження складають основні ідеї й положення сучасної суспільно-географічної науки, теоретичні засади про взаємодію суспільства й природи, зокрема його територіальної організації.

Scientific and methodological foundations, as well as structural and geographical approaches to the study of natural agricultural potential have been considered. The methodological basis of the research comprises basic ideas and provisions of modern social geography, theoretical basis of the interaction of the society and nature, including its territorial organization.
Methodological foundations and approaches to structural and geographical study of natural agricultural potential
Keywords: природний агроресурсний потенціал; сільськогосподарське природокористування; методи; дослідження; natural agricultural potential; agricultural environmental management; methods; research