Екологічні наслідки сільськогосподарського використання земель басейну ріки Західний Буг - Нетробчук, Ірина Марківна; Боярин, Марія Володимирівна; Чижевська, Лариса Тарасівна; Netrobchuk, Iryna M.; Boiaryn, Mariia V.; Chyzhevska, Larysa T. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Проаналізовано напрями використання земель у межах басейну р. Західний Буг. Обґрунтовано вплив сільськогосподарського використання земель на якісний склад води басейну річки. Визначено основні екологічні наслідки господарського освоєння земель. The ways of soil in the West Bug area are analysed. The influence of agricultural use of soil on the qualitatione constitution of water of the river’s basin are argumentated; the main ecological results of agricultural use of the soil are determine.
The Ecological Results of Agricultural Use of Soil of the West Bug River
Keywords: земельні ресурси; сільськогосподарські угіддя; фільтрація; меліорація; ерозія; the quality of water; basin of the river; soil funds; melioration; erosion; soil’s cultivation