Руська церква як репрезентант української людності в Речі Посполитій (рецензія на книгу «Kościoły Wschodnie w państwie polsko-litewskim w procesie przemian i adaptacji: metropolia kijowska w latach 1458–1795») - Білик, Вікторія Андріївна; Bilyk, Viktoriia A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
В статті йдеться про те, що релігійний чинник завжди був домінуючим у суспільному житті європейських держав. У Східній Європі християнство було тісно пов’язане з локальними культурами та етносами. На українських землях, на переконання багатьох істориків, Руська церква, а пізніше – Київська унійна митрополія стали виразниками інтересів місцевого люду.
Keywords: Руська церква; Kościoły Wschodnie; metropolia kijowska w latach 1458–1795