Діалоги жанру мелодрами в американському кінодискурсі - Ніколенко, Андрій Георгійович; Nikolenko, A. H. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті зроблено спробу проаналізувати мовний ряд американської мелодрами, дати класифікацію американської мелодрами як слабо пов’язаних між собою груп текстів через призму тематичних, семантичних і стилістичних маркерів і визначити функції діалогу в мелодрамах, а також вивчити ефекти взаємодії між виразом і репресією на кінематографічні тексти мелодрами в дискурсі американського ігрового кіно. Аналіз американської мелодрами показав, що мовний ряд у таких кінофільмах у дискурсі американського ігрового кіно виконує функцію розкриття почуттів; мелодраматична риторика прагне до завищеної і повчальної тональності, використовуючи такі фігури мови, як гіпербола, антитеза, оксюморон. Кіноперсонажі в дискурсі американської мелодрами характе¬ризуються красномовством, рясним використанням літературної мови і метафоричної мови. The article presents an attempt to analyze film dialogue in American melodrama, classify American melodramas as loosely connected group of texts on the bases of their topical, semantic and stylistic markers, define the functions of dialogue in melodramas and effects of interaction between expression and repression on the melodramatic texts in American cinematic discourse.
Melodrama Dialogues in American Cinematic Discourse
Keywords: мелодрама; melodrama; кінодискурс; cinematic discourse; діалог кінофільму; film dialogue