Лексичний мінімум з англійської мови (рівень В1+) - Одарчук, Наталія Андріївна; Гордієнко, Юлія Анатоліївна; Василенко, Ольга Вікторівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Навчально-методичні матеріали з англійської мови (рівень В1+) призначені для студентів факультету іноземної філології, які навчаються за підручником Roadmap видавництва Pearson, що відповідає рівню володіння мови Pre-Intermediate. Вони містять систематизований лексичний матеріал із 10 тем навчального курсу, об’єднаний в блоки відповідно до рубрик у підручнику.
Кожен розділ методичного видання містить вправу на переклад речень з української мови на англійську, використовуючи активні лексичні одиниці. Подані речення формують тематичні ситуації і письмовий переклад їх сприятиме швидкому закріпленню лексичного матеріалу. Використання лексичного мінімуму в процесі вивчення дисципліни «Англійська мова» розвиватиме у студентів уміння застосовувати англійську мову як засіб професійного спілкування та міжкультурного обміну.
Keywords: методичка; manual; навчально-методичні матеріали; лексичні одиниці; переклад; educational materials; lexical units; translation; 811.111’373.4(07) В 31