Становлення соціології релігії в Україні - Кондратик, Леонід Йосипович; Кондратик, Леонид Иосифович; Kondratyk, Leonid (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2009)
У статті розглядаються перші два етапи розвитку соціології релігії в Україні, що охоплюють період від другої половини ХІХ сторіччя до першої третини ХХ сторіччя Виокремлено критерії періодизації історії соціолого-релігієзнавчої думки, проаналізовано специфіку кожного з етапів, подана характеристика основних підходів. В статье рассматриваются первые два этапа развития социологии религии в Украине, охватывающие период со второй половины ХІХ века до первой трети ХХ века. Выделены критерии периодизации истории социолого-религиоведческой мысли, проанализирована специфика каждого этапа, охарактеризованы основные подходы. The article examines the first two slages of the sociology of religion covering the second half of 19 century to the first third of 20 century. Dedicated criteria periodization of histori sociologi-religion thought, analyzed the specifics of each of the phases, provided of the main approaches.
Становление социологии религии в Украине
The formation of sociology of religion in Ukraine
Keywords: еліта; elite; інтеграція; integration; прогрес; progress; релігія; religion; соціологія; sociology; цивілізація; civilization; элита; интеграция; прогресс; религия; социология; цивилизация