Соціальні аспекти відносин української молоді та спортсменів спеціальних Олімпіад - Круцевич, Тетяна; Krutsevych, Tatiana; Когут, Ірина; Kohut, Irina; Применко, Сергій; Primenko, Sergei (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Мета дослідження – підвищення рівня соціальної адаптації атлетів спеціальних Олімпіад на підставі визначення особливостей ставлення до них студентської молоді України. Для написання статті використано матеріали досліджень, проведених у Медичному коледжі ім. Гаврося, Київському національному університеті ім. Шевченка й Національному університеті фізичного виховання та спорту України. Визначено ставлення української студентської молоді до соціальної інтеграції осіб із відхиленнями розумового розвитку; соціальне значення тренувальних, змагальних занять і волонтерських програм спеціальних Олімпіад для представлених осіб. s. The aim of the study was to increase the level of social adaptation of Special Olympics athletes on the basis of determining the characteristics of Ukrainian students’ attitude to them. For writing this article it was used the materials of the research conducted at the Havros Medical College, Taras Shevchenko Kyiv National University and National University of Physical Education and Sports of Ukraine. It was defined the attitude of Ukrainian students to the social integration of people with intellectual disabilities and social importance of trainings, competitions and volunteer programs of Special Olympics for the mentioned people
Social Aspects of Relationships Between Ukrainian Young People and Special Olympics Athletes
Keywords: соціальна інтеграція; спортсмени спеціальної Олімпіади; відхилення розумового розвитку; волонтерські програми спеціальних Олімпіад; social integration; athletes of Special Olympics; deviation of mental development; Special Olympics volunteer programs