Народна сорочка Українського ПоліссяХІХ – середини ХХ ст. в контексті досліджень традиційного декоративного мистецтва - Вахрамєєва, Галина Іванівна; Vakhramieieva, Halyna I. (Центр міжнародного наукового співробітництва , видавництво "ТК Меганом", 2016)
У статті розглянуто проблематику розвитку досліджень традиційної сорочки Полісся, подається характеристика і наукова оцінка праць українських та зарубіжних науковців по означеній темі, аналізується широкий спектр джерел дослідження сорочки, як найбільш давньої складової народного вбрання.

In the article is considered the development of perspective of traditional shirt in Polissye, is given the characteristic and scientific assessment of works of Ukrainian and foreign scientists on this subject, it is analyzed in article a wide range of research sources shirts as the most ancient part of the national dress.
National shirt of Ukrainian Polissja of the period from 19th century to the middle of the 20th century in the context of researches of traditional decorative art
Keywords: орнамент; народне декоративне мистецтво; вишивка; Полісся; сорочка; ornament; national decorative art; embroidery; Polissja; shirt