Вплив соціальних мереж та медіа на інформаційно-аналітичну діяльність сучасних організацій - Горбач, Яна Андріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У кваліфікаційній роботі розглядаються основні види та функції засобів масової інформації (ЗМІ), їх роль у формуванні громадянського суспільства в Україні, а також аналізуються поняття, переваги та недоліки соціальних медіа. Окрему увагу приділено аналізу різновидів ЗМІ та їх функцій у суспільстві. Вивчаються соціальні медіа, їх сутність та роль в сучасному інформаційному просторі. Аналізуються переваги та недоліки інтернет ЗМІ, зокрема, як вони впливають на швидкість та якість розповсюдження інформації. Розглядається сучасний стан соціальних мереж, їх вплив на суспільство та перспективи розвитку. Здійснено аналіз сучасних інформаційно–аналітичних ресурсів в Інтернеті. Визначаються основні компоненти цих ресурсів та їхня роль у зборі, обробці та аналізі даних. Особлива увага приділена базам даних, аналітичним інструментам та їх впливу на прийняття управлінських рішень і розвиток стратегій. Акцентуєтся увага на тому, як використовуються соціальні медіа та мережі в якості особистого та професійного інструменту в діяльності організацій. Результати дослідження дозволяють зробити висновки про значний вплив мас–медіа та соціальних медіа на інформаційно–аналітичну діяльність установ, що вимагає адаптації сучасних методів аналізу та обробки інформації для ефективного функціонування в умовах інформаційного суспільства.
Keywords: мас-медіа; ЗМІ; соціальні мережі; інформація; комунікація