Тревелоги:на межі медіа й літератури - Маланій, Олена Олександрівна; Жванія, Людмила Вікторівна (My University, 2023)
У статті досліджено актуальні питання журналістики та літературознавства, а саме –запропоновано розгляд тревелістики (подорожньої літератури) як жанру на межі медіа й літератури. Мета розвідки –визначити основні закономірності формування та розвитку,висвітлення тематики й проблематики українського тревелогу як метажанру, що набуває паралельного розвитку у сфері медіа та в літературі.
Keywords: тревелог; тревелістика; медіа-тревелог; тревел-медіатекст; тревел-журналістика; ітературнийтревелог; література мандрів; подорожня література; 316.77:ЗМІ]:82