Історико-правові засади співпраці України і Європейського Союзу - Яцишин, Михайло Михайлович; Yatsyshyn, M. (Сумська філія Харківського національного університету внутрішніх справ, 2011)
Як свідчить історико-правовий аналіз правового й інституціонального закріплення співробітництва України й ЄС, у теоретичному плані створено практично всі необхідні умови для успішного розвитку цього процесу. Крім того, експерти прогнозують появу нових можливостей співробітництва України і ЄС у зв’язку з виникненням обопільного інтересу до сучасних проблем європейського і світового розвитку. Водночас можна очікувати й негативного впливу розширення ЄС на певні сфери співробітництва з Україною, що пов’язано зі змінами регулятивного режиму у відносинах з нашою державою, згідно з нормами, правилами і процедурами ЄС.
Keywords: Україна; Європейський Союз; співробітництво; євроінтеграційний процес