Спогади В. О’Коннор-Вілінської як літературне джерело - Яблонська, Ольга Василівна (Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського, 2024)
На основі спогадів В. О’Коннор-Вілінської «Лисенки й Старицькі» реконструйовано елементи творчої біографії М. Старицького, Л. Старицької-Черняхівської; відтворено особливості істориколітературного процесу кінця ХІХ — початку ХХ ст.
Keywords: мемуари; історія української літератури; творчість М. Старицького; творчість Л. Старицької-Черняхівської; В. О’Коннор-Вілінська; 821.161.2’05-94.09