Екологічні проблеми Рожищенського району в аспекті сталого розвитку - Луцюк, Лілія; Фесюк, Василь Олександрович; Lutsiuk, Liliia; Fesiuk, Vasyl O. (Луцький національний технічний університет, 2015)
Зростання господарської діяльності та розвиток виробництва приводять до дедалі більшого використання природних ресурсів та зумовлюють значне посилення антропогенного навантаження на навколишнє середовище і порушення рівноваги у ньому. З вичерпанням запасів природних ресурсів, забрудненням навколишнього середовища, особливо водних ресурсів та атмосфери, зменшенням площі лісів, родючих земель, цінних рослин та тварин загострюються соціально-економічні проблеми. Все це у кінцевому результаті призводить до погіршення стану здоров’я населення. Тому соціально-економічний розвиток регіону повинен спиратися на раціональне використання природних ресурсів, оскільки від цього залежить екологічне та економічне благополуччя населення
Keywords: екологічні проблеми; сталий розвиток